Перлина
Назва походить від латинського слова "pernula", що означає морська раковина.
Перлина являє собою пластинки арагоніту, що складаються з карбонату кальцію. Перли бувають білого, жовтого, блакитного, червоного, і навіть чорного кольорів. В середньому перлини містять приблизно 86% карбонату калію, 12% комхіоліна і 2% води. Мало кому відомо, що існують існування не тільки морські, а також річкові перлини.
Перли добувають у теплих морях біля берегів Японії, Австралії, Венесуели та ін.
Понад 6000 років тому в Стародавньому Єгипті цінувалися перлини з ніжними рожевими і блакитними відтінками. У минулих століттях добувалися тільки з морських або річкових глибин теплих морів, а професія ловця перлів вважалася дуже небезпечною. Тепер перли вирощуються на спеціальних плантаціях. Натуральні перли також видобуваються в Ірані, Індії і на Таїті.